UME

C/ Acàcies, 56
08830 Sant Boi de Llobregat, Barcelona

La Unitat Mèdico-Educativa (U.M.E.) és un recurs per a l’atenció d’adolescents que presenten característiques i necessitats diferencials respecte a la resta de nois que són atesos a altres tipus de recursos ordinaris i extraordinaris.

La nostra experiència en el decurs dels darrers 50 anys es caracteritza per atendre 25 adolescents entre els 12 i els 16 anys que presenten problemàtiques i necessitats associades a trastorns de conducta que produeixen forts conflictes en els àmbits educatius, sanitaris i socials on participen. Conflictes que fan gairebé inviable l’establiment de vincles o llaços socials amb els altres i amb les institucions.

Model d’atenció

Aquestes conflictes en el si de les diferents formes d’organització social (família, escola, esplais, barri, etc.), s’expressen mitjançant comportaments i conductes violentes que són l’expressió d’un rebuig. Rebuig a tot allò que se’ls ofereix des del conjunt d’institucions sanitàries, educatives i socials. Cal subratllar com a tret diferencial respecte dels altres col·lectius infanto-juvenils, el fet de com es produeix aquest rebuig: es tracta d’un rebuig per mitjà d’actes i conductes violentes, agressives i de desafiament.

Plantegem l’inici a la UME, com un tall, una escissió entre el que es repeteix i el que es nou. El que es repeteix és la conducta disruptiva, el que és nou és la manera d’abordar-ho. En aquest sentit, el Projecte d’Atenció de la U.M.E. es realitza sobre la base d’una oferta mixta. En altres termes, les finalitats i les estratègies d’actuació que d’elles es deriven, tenen alhora un caràcter educatiu i terapèutic, per tal d’adequar-se estructuralment a les característiques i necessitats dels adolescents amb què treballem.

Acollir la seva angoixa és donar-li un lloc diferent, és tractar-la d’una manera diferent a com l’han tractada fins llavors. És tracta d’acompanyar el subjecte a donar significat al seu malestar i això passa per no atribuir significat només a la conducta observable en termes de transgressió, sinó a la problemàtica que hi ha en el fons.


“Add a testimonial from someone who loves what you do.”

Jane Doe

Contact Us

1 Example Street
Anytown, CA 10100
USA
A %d bloguers els agrada això: